Nytt frå landsbyen

ØLSMAKING PÅ JONSOKPUB
ØLSMAKING PÅ JONSOKPUB
Kjøp billettar her!https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1133&arrnr=5553104
10.06.18 20:16
Kavalkade frå 10 år med Landsbyen Larsnes
31.03.18 15:52
HENDT OG HENDER
Dugnadane held fram, kick-off fotball var sist søndag, årsmøta er unnagjort i alle lag og organisasjonar, fotballsesongen er i full gang, men sommaent vente på seg! FRAMOVER. ONSDAG 26. APRIL: "iNTERNASJONAL KVELDSMAT" m/kulturinnslag i Larsnes kyrkje FREDAG 28. APRIL KL 1730. KICK-OFF + 4.DIV.KAMP PÅ RIVER PLATE: LGFK-ROLLON FRAM TIL 6. MAI: DUGNADINNSPURT PÅ LANDSBYHUSET ONSDAG 3. MAI OG TORSDAG 4. MAI KL 1700/1900. RUSKENDAGAR I LANDSBYEN LAURDAG 6. MAI: KONFIRMASJON I LARSNES KYRKJE 17. MAI ER I ÅR PÅ EIN ONSDAG. 16. JUNI: KONSERT MED STIG ULV PÅ LANDSBYHUSET FREDAG 23. JUNI (JONSOK), LAURDAG 24. OG SØNDAG 25. JUNI: SUMARSAMKOME I TILLEGG; FOTBALLKAMPAR PÅ KUNSTGRASBANA (Sikkert meir som skjer, men det må kome innspel om aktivitetar)
25.04.17 09:31
LARSNES HELSELAG - ÅRSMØTE
19.april hadde helselaget årsmøte. Årsmeldinga viser eit akivt år der laget støttar mange aktivitetar i landsbyen - alt i frå tiltak på Sandetun og Haugatun, skulelunsj, HML Varden, barnehagen turngruppa og meire til. Astri Bente Sandvik har fungert som leiar  sidan leiaren Kjellfrid Sandvik gjekk bort.Helselagets styre 2017: Leiar: Astri Bente Sandvik; Nestleiar: Haldis Garen; Kasserar: Anne Marta Torset; Sekretær: Lina Strand; Styremedl.: Reidun Voldnes og Inger Anne Torset. Laget disponerer Elveromsstova - og for mindre arrangement kan dette lokalet leigast. Ta kontakt med leiar. laget vil halde fram med den gode aktiviteten som var i 2016. Helselaget gjer ein flott jobb; så støtt laget!
25.04.17 09:19
RUSKENDAGAR
ONSDAG 3. MAI og TORSDAG 4. MAI  kl. 1700 - 1900 begge dagar. Oppmøte: LANDSBYPARKEN.  Vi ryddar først og fremst frå ferjekaia og innover - særleg tek vi Larsnesvika/badeplassen, men også rundt Nyglå/butikkane og mot skulekrysset og Ørbechhalsen. Møt opp og ver med å gjere landsbyen triveleg før konfirmasjonshelga og 17. mai.  Vi avsluttar begge dagane i Landsbyparken med grilling og kaffi - sjølvsagt litt veravhengig. Landsbyen syter for traktor/hengar.
24.04.17 20:58
Kick Off 2017
Etter ein laaaang treningsvinter starter no endelig sesongen. I samband med årets første heimekamp inviterer LarsnesFotball heile fotballfamilien til Kick Off søndag 23.april kl 12:00 på KGB. G14 skal spele dobbelkamp kl 12:00 og kl 15:00. Det vert kake, vafler og kaffi/saft. Møt opp og få eit Kick Off - i hyggelig lag med alle dei andre i LarsnesFotball.
19.04.17 22:21
Årets første
Då er vi i gong - J14 har spelt årets første fotballkamp - og det vart ein sterk bortesiger! Det var 11 jenter som i ettermiddag reiste til Ørsta for å spele mot jentene frå Ørsta. Eit lite objektivt kampreferat tyder på at larsnesjentene spelte god fotball, og kontrollerte kampen frå start til slutt. Ved kampslutt viste målprotokollen 3 til Larsnes og 1 til Ørsta. Heia Larsnes!
19.04.17 22:06
Internasjonal kveldsmat
Onsdag 26.april kl 1800 arrangerer fellesrådet internasjonal kveldsmat i Larsnes kyrkje. Våre nye sandssokningar frå Eritrea vil fortelje oss litt om Eritrea, lett musikalsk underhaldning vert det også, og god prat rundt bordet! Ta gjerne med litt mat på fat og kom!
16.04.17 14:10
Helgapraten med Toril
Helgapraten med Toril
På Larsnes.no vil vi framover møte  folk i Landsbyen. Det er høg dugnadsaktivitet i bygda  for tida, og det er nærliggende å ta tak i ei som er aktiv  på den fronten. Denne gongen er det Toril som eg tek  praten med når ho er ferdig med dagens dugnad på Breidablik.  Ho veit ikkje kor mange timar med dugnad det vert, men ho er sett både på Breidablik og båtvask denne veka. Vi tek samtalen om ho og aktivitetane ho engasjerer seg i. Vi tek først nokre spørsmål om ho personleg, for kven er Toril? På spørsmål om korleis vennane hennar vil omtale ho med fem stikkord, meiner ho tolmodige, roleg, og så stopper det opp. Med hjelp av Stine som og er på dugnad vert imøtekomande, positiv og bestemt dei neste tre. Toril er eit A-menneske, og er av dei første på jobb. På ettermiddag er ho stadig på farta med ungane eller for å følgje opp sine tillitsverv. Ho likar ikkje seine styremøter. På TV ser ho opp-pussing- og hageprogram i tillegg til reprise av gamle krimseriar. Og Bing Bang! På senga les ho smusslitteratur. Eg spør om Kolbjørn er heime? I dag er han i Hornindal for å skaffe seg knivar til kvalfangstfiske. Vi fleiper med at ho no vert kvalfangerfru. Toril møtte Kolbjørn på sjøen for 30 år sidan, men det tok litt tid før dei etablerte seg her på Larsnes. Ho, Kolbjørn og ungane  flytta på Kvalen jonsokaftan 2003, to veker før minstemann kom til verden. Toril jobbar i Sande kommune, er leiar i Larsnes IL på tredje året og har vore økonomi- og utleigeansvarleg i Breidablik sidan 2012.  I dag var det 11 på dugnad i 4-5 timar og nokre fortsette etter det. Kva tenker Toril om dugnaden? Det er det som driv veldig mykje av aktiviteten i bygdene våre. Toril synes det er viktig at ungane får det inn med morsmelka. I dag har ho fått to av døtrene til å lage vafler til kaffemat på dugnaden. I tillegg kom Solveig Rovde med fersk skuffekake.  Toril tenker at dugnadsånda er sterk i landsbyen, og det er mange som er positiv. Ho trekker fram dugnadsånda på tvers av lag og organisasjonar. Det er kjekt arbeid og mindre kjekt arbeid (kanskje det mindre kjekke er dei store oppvaskane etter dei første Feel-IT før vaskelina var laga). I dag var det fleire innom for å avklare kva dei skal gjere koamde veke, isolering, måling, taklegging osb. Målet er å bli ferdig til konfirmasjonhelga. Det er viktig for Toril fordi døtre skal ha konfirmasjonsselskap på forsamlingshuset. Når det er ledig tid, tek Toril og familien ofte turen til Hornindal på campingvogna.  Ho står ikkje på ski, men likar å sitje i solveggen med strikketøy og nyte andre sin aktivitet. Toril tenker at det dit familien vil legge  sommarferien i år. Men om ho skulle ynskje seg eit anna feriemål ville ho ta turen til varmare breddegrader med soling, bading og shopping. "Eg er ikkje urban", seier Toril, så storbyferie er ikkje noko for meg. Eg spør Toril kva ynskjer ho har  for framtida, då seier ho at ungane vert etablert og greier seg bra når dei forlet heimen, og at dei sjølve er nøgde.  Toril ynskjer seg meir fritid, mindre ansvar. Det kan ein skjønne med problemstillingane knytt til Hallen som har vore siste halvåret. Heldigvis har det vore mange som har gitt støtte, enda til folk som ho ikkje kjenner. Eg ynskjer Toril god helg når eg forlet huset etter malingsarbeidet. Ho står utanfor inngangen saman med Harald, med kaffikoppen i handa. Men snart på veg heim for å lage havregraut. Planen for kvelden er klar: kvile framfor tv-en med Ole Paus og beina høgt.
25.03.17 17:04
Frisk fredag!
Frisk fredag!
Kva er vel betre enn frist luft på ein fredag! Ein gjeng unge og yngre karar har iallefall pusta frisk luft i dag - rett nok har det vore litt innblanding av gamalt mått-støv - men det skal vist vere bra for tarmen! Karane har gjort ein kjempejobb i dag! Taksida er rein for stein, og dei skal vist ikkje gi seg før det gamle trodet er tildekt med duk. Godt Jobba!
17.03.17 14:51

Kontakt oss
post@larsnes.no

Tekniske problem på heimesida

Kalendarfunksjon og blogg fungerer ikkje pr dato, men elles er alt intakt. Vi håpar snarast å få retta opp problema.

Har du sett at det er kome nye skilt?

30 km sone på skulevegen

30 km sone på skulevegen

Det er sett opp nye skilt på Larnes. Men det er ikkje skilt som erstattar det tilgrisa stadnamnskiltet i Hallebygdveiskiftet som vegvesenet har gitt varsel om. Dei nye skilta er plassert i skuleområdet som kan skape tryggare veg for mjuke trafikkantar. Denne gongen har vi fått 30 km fartsgrense opp skulevegen, og skilt som stadfestar status om gang- og sykkelveg på delar av Blikkengata.

Gang- og sykkelveg i øvre del av Blikkengata

Gang- og sykkelveg i øvre del av Blikkengata

For ein vidunderleg morgon

Eg har prøvd sjølv, svalt og godt.

Eg har prøvd sjølv, svalt og godt.

Klar himmel, stille, aleine i verden saman med fuglane og nokre fluger no i morgontimane, ikkje ein motordur, fantastisk! Det fine veret er  for godt til å vere sant, så eg sjekka like godt yr.no, og du verden, tre flotte soler vert blikkfang, sjekk sjølv! La det vere sant! Hundedagane starta 23.juli. Frå gammalt heiter det seg at dersom perioda starta med godt vær vil dette vare den neste månaden. Det fins andre teoriar på at dersom den tredje hundedagen er flott vil alle dei andre verte dårlige. Men den gløymer vi. Er du interessert i tema les meir på yr sine sider. (klikk på bilete til venstre så kjem du direkte inn)

Har du prøvd badetemperaturen? Eit rykte seier at det i Grønnevika er målt 18 grader dei seinaste dagane, prøv då.

CIRKUS

Imorgen onsdag 23.juli blir det cirkus på Larsnes (grusbana) kl.18.00

 

A perfect day

Ein lokal taverna ved bystranda

Ein lokal taverna ved bystranda

Hellas er eit flott ferieparadis med uante val av stadar du kan farte. Denne gongen valde gubben i huset Almyrida som er paa Kreta. Sol og varme er forretten, tavernavitjing er hovudretten og president er aperitiffen!!!

Skal vite at svetten renn her eg sit seinkveldes paa internettkafe. God ferie!

reisebrev_3.mht

Landsbyen på linje med vitskapen !

Så fekk vi det bekrefta; VI ER PÅ RETT VEG !!!  I Sunnmørsposten idag (16.07) står det å lese at bygdeforskarane meiner at utkantlivet no får auka status.  Mariann Villa ved Bygdeforsking i Trondheim uttalar bl.a, sitat;

"Folks kvardagsliv er ganske like enten dei bur på bygda eller i byen.  Så snart unge menneske blir foreldre, blir dei urbane aktivitetane kafeliv og kino mindre viktig.  Foreldrelivet er meir og mindre det same både i byen og på bygda." 

Ho meiner vidare det er avgjerande for ei bygd å bli sett på kartet,  og å skape eit godt bygde-image.

Og det er då inga sak - med våre forutsetnader.....

Kreda bit

Fangsten er sikra.

Fangsten er sikra.

Ein sein kveld, tungt skydekke og fin græle på vatnet. To mann på fisketur, makk i boksen, sommarfuglar i magen. I løpet av ein time er det gjort. Fire fine kreder (ørret for dei som ikkje er heilt trygge på språket), derav ei rett pen, og gourmetmiddagen er sikra. Stilla ved vatnet, spenninga når det nappar, adrenalin... Dette er Landsbyen Larsnes. Vi røpar ikkje kvar, men det er 20 min. å gå opp frå Dalen...

Delikat kvalitet

Delikat kvalitet

Kredene er ekte fjellkreder, raude i fisken, feite og fine. Rulla i salt og mjøl og sprøsteikte, eller ovnssteikte med div. smakstilsetningar og fløytesaus, og poteter og gresk salat til, gjerne litt tzatziki. Du kan ikkje ha det betre, og særleg ikkje når det er sjølvfiska.

"Slettholmen" - byggenr. 46

p7110512.jpg

I  morgon laurdag 12. juli er det dåp ved Larsnes Mek. Det er nordlandsbåten "Slettholmen" som skal overleverast eigarane frå Lurøy.

I september kjem båt nr. 47.

Godt å konstatere at der er arbeid på Holmen!

VENTAR PÅ SIGNAL!

picture_024.jpg

Fredag 11. juli kl. 07.30 vart ferja observert midt ute på fjorden. Folk rekna med at dei venta på signal - det nye fantastiske tilbodet som nyleg er kome. Ingen trudde imidlertid at dette skulle gjelde heile døgnet. Det var på TIDE folk fekk sjå dette med eigne auge!

Stein i Grønnevika

p7110509.jpg

"Bukk fra oven, bukk fra bunnen, stangedes i samme stunden!" skreiv salig Ibsen i Peer Gynt.

"Stein frå oven, berg frå grunnen, stangedes i samme stunden!" Slik kunne vi skrive om Ibsens ord.

3-4 heller store steinar hamna i grøfta oppom Helge Johnson i Grønnevika forrige veke. Det gjekk bra denne gongen også!

Likefullt litt skummelt med tanke på kva som kunne skjedd om ikkje grøfta hadde vore så djup!!

 

Det er sant, landsbyskilta er vekk

larsnes_023.jpg

Det er personar som ikkje sett at det i ei veke har vore store nye landsbyskilt ved inngangen til Larsnes, andre har ikkje fått med seg at skilta har forsvunne i løpet av natta. Men mange merka seg at skilta mangla i dag, merkbar endring, tomt og lite innbydande! Larsnes.no har fått spørsmål om dette. Vi har fått inn bileter som stadfestar gjerninga, utført fordi vegevesenet har bedd kommunen om å få skilta fjerna, sjå notis i Vestlandsnytt fredag 27.06.08. 

Er du ein av dei som har meining om kor skilta skal oppigjen sei di meining på bloggen.

larsnes_025.jpg

Fotballhovudstaden

Fredag 13.06 var det i helgautgåva av Nationen reportasje om fotballhovudstaden Sande med heile 54,8% som er aktive fotballspelarar.

nationen_helga_20080613_000_00_00__3_.pdf
nationen_20080613_000_00_00__3_.pdf

Filmen "Den dagen nesten...."

_ystein.jpg

Det har denne veka gått rykter om at landsbyhovdingen har vore observert lettkledd i byggefeltet. På kick-off dagen fekk landsbybebuarane stadfesta at ryktet verkeleg var tilfelle. Det endelege provet er no lagt ut på nettstaden YouTube.com. Klikk på bilete så er du direkte inne på filmen.

Det er lagt ut nye bileter på galleri i dag.

ELDRE ARTIKLAR

Forhånd.1...40414243